libraries

A Greenhouse Takes Root in the Library

Greetings and welcome to the Greenhouse Studios blog! We are currently settling into the newly renovated 1st floor of UConn’s Homer D. Babbidge Library, and we are thrilled to be in our new space. The glass walls echo the setting of an actual greenhouse, and the brightly lit room inspires our ideation, creativity, and collaborative processes. Many thanks to the University and our Library colleagues for this purpose-built research space and the ongoing support of our work. Setting up the space has been a continuous team effort. After iterating furniture layouts, relocating from our startup space on the 3rd floor, and configuring our project rooms, the Greenhouse Studios is nearly complete. Graduate Research Assistant River Soma, an MFA candidate at the School of Fine Arts (SFA), is leading the effort to make the space a source of visual inspiration. She is currently painting a floor-to-ceiling mural across a section of glass wall to showcase the design process model we’re applying to the production of scholarly research and communications. We’re documenting River’s process and look forward to unveiling the final result!

Read More